Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
11.07.2017
Nemusíte trávit léto u plotny
Rodičům.cz: UŽ NEMUSÍTE TRÁVIT LÉTO U PLOTNY, ABYSTE ZDRAVĚ NAKRMILI RODINU Plnohodnotné, zdravé, dokonce i bezlepkové jídlo dokážete připravit... číst celé
23.06.2013
Kdo u nás nakupuje?
Zúčastnili jsme se 1.sportovního veletrhu v Českých Budějovicích. Mezi jinými byl hostem p. Havlíček z pořadu Jste to co jíte. Ochutnal naše jídlo ...... číst celé
05.09.2013
Bezlepkové jídlo a sport
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/495086-djokovice-vynesla-na-vrchol-bezlepkova-dieta-ted-o-tom-vydava-knihu.html#hp-sez číst celé
Zobrazit všechny novinky

 PARTNEŘI

 PLZEŃ

 

Tábor

STRAKONICE Jiří Bambásek, Němětice 43, Volyně 38701, +420777810306 www.stmenu.cz

Kropáčková Ivana - Zdravá výživa -  Poliklinika JIH, Matice školské 17 / vchod z  Tylovo ul. /, České Budějovice , +420606247529, iva.kropackova@seznam.cz

Ing. Milena Soudná, Kondiční klub MS, Palackého sady 185, Písek 39701, +420723490007, kondice.ms@gmail.com

 

HARMONIE - prodejna zdravé výživy, Senovážné nám. 9, České Budějovice,+420 734277906

 

 

 

  1. Úvod
  2. RECEPTY
Bez masa nebo příloha

Francouzké brambory

Brambory se zeleninou sáček vyklopíme do vymazaného pekáčku, zalijeme rozkvedlanýni vejci, dochutíme kořením, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova.

 

Risotto

Na pánvy osmahneme cibulku, vyklopíme sáček Rýže se zeleninou lehce podlijeme suchým bílým vínem. Necháme projít varem a podáváme se strouhaným sýrem, kyselou okurkou atd.

 

Recepty pro inspiraci - jednoduché, rychlé, dobré

KRKONOŠSKÁ LEPENICE S  MASEM

Budeme potřebovat:

Jehněčí maso na česneku nebo  Srnčí maso na tymiánu

Lepenice: uvařené brambory, kysané zelí, sůl, kmín, sádlo.

Kysané zelí důkladně propláchneme a podusíme na sádle, uvařené brambory dobře rozmačkáme a zamícháme do nich podušené zelí. Maso ohřejeme, přidáme k lepenici a servírujeme.

 

MASO S VELIKONOČNÍ NÁDIVKOU

Budeme potřebovat:

Jehněčí maso na česneku nebo Srnčí maso na tymiánu

Nádivka: včerejší pečivo, mléko, vejce, sůl, máslo, kopřivy, špenát nebo petrželovou nať.

Pečivo nakrájíme na kousky, vejce oddělíme, z bílků ušleháme sníh, žloutky rozmícháme do mléka, osolíme. Mladé kopřivy nebo špenát nasekáme nadrobno, promícháme s pečivem a mlékem, nakonec vmícháme sníh. Rozprostřeme do máslem vymazaného pekáčku, další máslo nakrájíme na povrch. Pečeme při 180C do zlatova.

Maso prohřejeme a podáváme k nádivce.

 

TELECÍ KOSTKY ( KUŘECÍ, KRŮTÍ ) S ČERVENOU ČOČKOU A MRKVÍ

Budeme potřebovat:

Telecí kostky nebo Kuřecí maso nebo Krůtí maso

červenou čočku, mrkev na kostky, cibule, máslo, sůl, pepř.

V hlubší pánvi orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme čočku a zalijeme šťávou z masa a vodou, osolíme a krátce podusíme. Červená čočka rychle změkne.

Ohřáté maso servírujeme na smes s čočkou. Dozdobíme čerstvými bylinkami podle chutě.

Napište, zavolejte, poradíme
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.