KOJIBAKERS
Inspirováni dávnou tradicí vyrábíme v České republice z lokálních surovin miso pasty, miso polévky, tamari, shiokoji, octy a další skvělé věci tak, aby zapadly do evropské kuchyně. Jak domácí, tak gastronomické.
V roce 2022 se vrátily restaurace v čele s michelinským Fieldem a otevřely se další možnosti včetně těch exportních. To vše znamenalo významnou profesionalizaci výroby včetně mezinárodních certifikací, které jsme zvládli se zachováním našich základních hodnot a přístupu.
Jaký je rozdíl mezi misem a miso polévkou?
Jako miso označujeme vždy pouze čistou univerzálně použitelnou kvašenou pastu, která vzniká typicky fermentací luštěniny za přítomnosti enzymů z ušlechtilé plísně Koji. V naší nabídce najdete celou řadu druhů, které se liší použitými surovinami a délkou kvašení. Jedním z mnoha způsobů využití je i příprava polévek.
Miso polévkou označujeme vybraný typ misa smíchaný s některou další ingrediencí/příchutí a tento produkt je krom jiného použitelný pro přípravu "instantní" polévky po zalití vodou. Jedná se o směs se snadným a přímočarým použitím, které se ale (i přes zvolený název) nijak neomezuje pouze na přípravu polévek.
Obecně uvádíme pouze minimální trvanlivost, která je např. 3 nebo 4 měsíce u miso polévek podle druhu. V praxi všechny produkty vydrží reálně mnohem déle. Necháváme si průběžně zpracovávat mikrobiologické rozbory, abychom mohli na etiketách uvádět i delší trvanlivost.
Jak dlouho mi vydrží sklenice po otevření?
Když si do sklenice nic nezanesete - tedy použijete vždy čistou lžíci a nebude od jiné potraviny nebo oblíznutá :D - nemění otevření sklenice na trvanlivosti nic a vydrží vám po celou udávanou dobu spotřeby.